DOLUNAY FM ISLAMI FORUM

*Hos Geldiniz* Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammed * Deyip OYLE CIKIN iNSALLAH
DOLUNAY FM ISLAMI FORUM

Saat

Giriş yap

Şifremi unuttum

Kimler hatta?

Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok


Sitede bugüne kadar en çok 67 kişi Cuma Tem. 28, 2017 10:45 pm tarihinde online oldu.

Dua Kuran-i Kerim Dinle

En çok konu başlayanlar

En son konular

» Sabah ve İkindi Namazından Sonra Nafile Namaz Kılınır mı?
Çarş. Haz. 27, 2012 9:16 am tarafından Admin

» Kur'an okumanın zararları
Çarş. Haz. 27, 2012 8:33 am tarafından Admin

» İslam Düşmanlarını Sevmenin Zararları
Çarş. Haz. 27, 2012 8:29 am tarafından Admin

» Vaktin Önemi ve Onu Boş Yere Harcamanın Zararları
Çarş. Haz. 27, 2012 8:26 am tarafından Admin

» Hadis Ezber Etkinlikleri
Perş. Mayıs 24, 2012 1:29 am tarafından Admin

» Namaz Dersleri
Perş. Mayıs 24, 2012 1:21 am tarafından Admin

» Regaip Kandili ile ilgili Hadisler
Perş. Mayıs 24, 2012 12:39 am tarafından Admin

» Regaib Kandili Nedir?
Perş. Mayıs 24, 2012 12:28 am tarafından Admin

» Üç Aylar İle İlgili Hadis-i Şerifler..
Perş. Mayıs 24, 2012 12:11 am tarafından Admin

Her gune ozel soz

Ezan Ve Namaz Vakitleri



En iyi yollayıcılar

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 203 mesaj attılar bunda 142 konu

Toplam 12 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: vildankader@gmail.com

Cevşen-ül Kebir

Ey OguL

EY OGUL...... Bu yalan dünya mesakkat ve çile yeridir,sikintisiz çilesiz hayat hayat degildir,musibetlerse iyilerin hep pesindedir,dinle bütün nebiler neler çekmis EY OGUL...... Ademle havva akibet cennetten kovuldu,yakubunsa yillarca gözleri görmez oldu,eyyubun vücudunu habis kurtlar bürüdü,dert çekmeden kemale eremezsin EY OGUL...... ibrahim gibi ateslere atilmadikça,ismail gibi minada kurban olmadikça,yunus gibi baligin karninda kalmadikça ,gerçek müslüman olamazsin EY OGUL....... Aise gibi iftiraya ugramadikça,musa gibi kizildenize açilmadikça,yusuf gibi kardesler kuyuya atmadikça,sen dervis olamazsin EY OGUL..... Isa gibi çarmiha zulmle gerilmedikçe,süleyman gibi kus dilini bilmedikçe,nuh gibi tufanda gemiye binmedikçe,cennet ucuz degil kazanamazsin EY OGUL..... Hazreti ömer adaletle daim yogruldu,meryem magarada babasiz çocuk dogurdu,rabia ise bodrumda yilanla dost oldu,çile çekmeden alim olamazsin EY OGUL..... Veysel karani ise ana sözü dinlerdi,mevlana hak hak diye dönüp rabbe yöneldi,evliya çelebi hep diyar diyar gezerdi,rabbini aramadan bulamazsin EY OGUL.... Ali hem cengaverdi hemde çok cesaretli,yunus taptuka yillarca hizmet eyledi,imami azam elma suyunu içiverdi,gaflete dalmadan uyanamazsin EY OGUL..... Hazreti Muhammed gibi hicret etmedikçe,ayagina deve dikenleri batmadikça,magarayi örümcekler agla sarmadikça,hak dostuna komsu olamazsin EY OGUL.... Peygamberimize amcasi çok eziyet etti,nuhun oglu ise gemiye binmedi,kabil kardesini vurup nefsine yenildi,düsman uzakta deme en yakinin EY OGUL..... Bütün çileler bosuna çekilmedi,aciyla sabirla biryerlere gelindi,hepside tek tek imtihana tabi tutuldu,kazananlar kevser suyundan içti EY OGUL...... Atese dayanacagin kadar günah isle,büyük ruhlar büyük aci çeker bunu belle,sen peygamberlerin kuranin yolunu izle,ne kadar haksizliga ugrasanda EY OGULLLLLLL....... Yazar: Nur Yuzlum________

    Patlıcanlı Kebap,Turşu Mıhlaması Kavurması,Tırhıt Tarifleri

    Paylaş
    avatar
    Admin
    Admin

    Mesaj Sayısı : 207
    Kayıt tarihi : 18/03/12

    Patlıcanlı Kebap,Turşu Mıhlaması Kavurması,Tırhıt Tarifleri

    Mesaj  Admin Bir Perş. Mayıs 17, 2012 1:30 am

    Patlıcanlı Kebap




    • Yarım kg kuşbaşı et
    • 1 adet soğan
    • 1 adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • 4 adet patlıcan
    • Yarım çorba kaşığı tereyağı
    • Sıcak su
    • Tuz ve karabiber
    • Kızartmak için:
    • Sıvı yağ

    Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını büyük bir tencereye alarak eritin, önce eti, sonra da soğanı ekleyerek, soğanlar pembeleşene dek kavurun. Et, suyunu salıp çekince küp küp doğranmış domatesi ve doğranmış yeşil biberi etlere ilave edin. Üzerini biraz aşacak kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave edip, suyunu çekene dek pişirin. Patlıcanları alacalı soyun. Halka halka doğrayın. Dilerseniz tuzlu suda bir süre bekletin. Çıkartıp kurulayın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Patlıcanları kızgın yağda, fazla karartmadan kızartın. Her iki tarafı da sarannca, önce kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını süzün. Tepsiye dizin. Kavurduğunuz eti patlıcanların üzerine dökün. Kaşıkla üzerini düzelttikten sonra orta dereceli fırına verin. 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp, servis yapın.

    Turşu Mıhlaması Kavurması

    Bu yemek pancarın saplarından yapılan turşudan (ki buna pezuk turşusu denir.) yapılır. Sonbaharda pancarın dalları ince ince ayrılıp (sıpırtılıp) haşlanır ve küplere turşusu vurulur. Bu Sivas’ta en fazla yapılan turşu olup yemeklerin ve pilavların yanında yenildiği gibi mıhlaması da yapılır. Yıkanan turşu ince ince doğranır; yağı, kıyması, doğranmış soğanı ve tuzu koyulup kavrulur. Mıhlama sahanına alınır, sahanın büyüklüğüne göre üç veya dört yumurta kırılır.




    Tırhıt

    Malzemeler


    • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
    • 1 çay bardağı kavrulmuş erişte
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 yemek kaşığı salça
    • 2 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

    Yapılışı

    Tencereye koyulan margarin eriyince ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salça
    ve kıyma eklenir. 6 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca bulgur katılır,
    bulgur yumuşayınca eriştesi katılarak 10 dakika daha pişirilir (çorba
    kıvamında). Üstüne kızdırılmış tereyağı ve kırmızı biber dökülerek servis
    yapılır.


    Afiyet Olsun

      Forum Saati Çarş. Ağus. 15, 2018 1:49 pm